Søg
Bliv kontaktet

Førstehjælp i folkeskolen

Børn i 12-års alderen er stærke nok til at redde en voksen, men kan de? Her får du en oversigt over, hvad dit barn skal lære af førstehjælp i folkeskolen.

Børn tilbringer en stor del af deres vågne timer i folkeskolen, her bliver de dannet og lærer at begå sig i samfundet. Det skal også være naturligt for børnene at træde til og give livreddende førstehjælp, hvis de er vidne til et hjertestop eller andre ulykker.

Førstehjælpsundervisning er faktisk obligatorisk i de danske folkeskoler, dog er det kun knap halvdelen af folkeskolerne, der underviser i det.

Dit barn og førstehjælp

Du skal ikke forberede dine børn på dommedag og skræmme den. Dine børn skal ‘bare’ være bevidste om, hvordan de skal reagere, hvis de oplever en ulykke.

Heldigvis er børn fornuftige – og hvis de er vidne til en skade, er de hurtige til at hente hjælp ved en voksen. Men nogle gange skal de reagere anderledes på en skade. I det følgende kan du se, hvad Undervisningsministeriet mener, at børn skal kunne.

3. klasse: Når børn går ud af 3. klasse, skal de kunne yde omsorg for tilskadekomne, håndtere småskader og alarmere 1-1-2.

6. klasse: Når børn går ud af 6. klasse, skal de kunne håndtere ulykker, som er opstået i forbindelse med cykling i trafikken.

9. klasse: Når de unge mennesker går ud fra 9. klasse, skal de være så øvede i førstehjælp, at de kan håndtere større ulykker såsom trafikuheld.

Du kan læse mere om børnenes ulykkeshåndtering i folkeskolen på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Har du brug for hjælp til førstehjælp på din skole, er du velkommen til at kontakte PARAT, og så finder vi en løsning, der passer præcis til dit og skolens behov.

Morten Berthelsen
Adm. dir
Vi er PARAT. Er du?

Du er få tryk på tasterne fra at komme i kontakt med os. Vi håber du vil gøre den sidste indsats og taste lidt videre, så vi kan finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Hvad leder du efter?